La religió líquida

Autors/ores

  • Jordi Corominas i Escudé Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona

Paraules clau:

Religió, Gnosticisme, Secularització, Sociologia de la religió, Medicina alternativa, Psicologia de la religió, Filosofia de la religió

Resum

Avui, contra les aspiracions secularitzadores de la modernitat vivim temps més religiosos que mai. I una mena de religiositat líquida feta amb un bricolatge d’elements gnòstics, tècniques psico-corporals, i una concepció individualista i ahistòrica de la persona, s’estén pel món. Hi ha algun criteri que ens permeti mantenir una certa clarividència en l’orbe de les creences que pretenen donar sentit a les nostres vides?

Biografia de l'autor/a

Jordi Corominas i Escudé, Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona

Llicenciat i doctor en filosofia i diplomat en teologia. Els seus camps d’estudi i investigació son la filosofia de Zubiri, la fenomenologia contemporània, l’ètica i la filosofia de la religió. Ha treballat a la universitat dels jesuïtes de Nicaragua i de San Salvador on va dirigir un doctorat en filosofia iberoamericana.

Algunes de les seves publicacions son: Etica primera, aportación de X. Zubiri al debate ético contemporáneo, Bilbao: Ed. Desclée de Brouwer 2000; X. Zubiri. La soledad sonora. Madrid: Editorial Taurus 2006; Conversaciones sobre Xavier Zubiri, Madrid: PPC 2008; Zubiri y la religión, México: Cátedra, Eusebio Francisco Kino 2009.

Descàrregues

Publicades

2022-03-15

Com citar

Corominas i Escudé, J. (2022). La religió líquida. Horitzó Revista De ciències De La Religió, 1(1), 35–54. Retrieved from https://horitzo.elc.euniv.eu/index.php/horitzo/article/view/37