Sobre la revista

La revista Horitzó és una revista científica centrada en l'àrea de les Ciències de la Religió, es publica anualment i es distribueix tant en paper com en digital, amb una extensió aproximada de 150 pàgines en les quals es pot participar amb articles escrits en francès, anglès, portuguès, italià, castellà, català i occità.

La revista té un caràcter interdisciplinari i recull articles amb un to acadèmic i científic. Es vol fomentar el fet religiós des del punt de vista de diferents disciplines vinculades a la religió: filosofia, teologia, política, humanitats, sociologia, psicologia...etc.

En els últims decennis estem veient com la religió, lluny de desaparèixer com pronosticaven els defensors de la modernitat a mitjans del s.XX, s'ha tornat a configurar i s’ha transformat en multitud d'ofertes de sentit. El nostre entorn social acull a una gran diversitat de confessions religioses arran dels processos migratoris que vivim en el nostre món globalitzat, la qual cosa fa que s'evidenciï la riquesa del fet religiós i de les cerques espirituals de la humanitat.

Aquesta revista resulta un bon instrument per a indicar la dinàmica de cerca i transcendència que vivim els humans i que ens empeny sempre allí, que ens fa ser éssers inquiets, cercadors de sentit i perseguidors d'utopies.